dijous, 29 de novembre del 2018

I tu, què recerques? 1 - amb Azahar Monge, matemàtica

La nostra primera aposta en aquest nou programa de 'I tu, què recerques?' va sortir, quasi de manera màgica, dins d'un dels camps més 'recercables' que hi pot haver: les Matemàtiques! I la nostra guia ha estat una antiga alumna del centre, així que hem aconseguit la quadratura del cercle. 


Es tracta de n'Azahar Monge, una jove doctora, especialitzada en el camp de l'anàlisi numèric, que es dedica a fer investigació aplicada que després aprofiten diverses enginyeries en la millora d'aparells, com motors, vàlvules i d'altres. N'Azahar ens ha contat sobre les seves experiències personals en el camp de la recerca i com va arribar fins allí, passant per projectes diversos, com l'Erasmus, que li van obrir les portes d'Europa a una de les professionals més europees que hi pot haver.

Gaudiu d'aquest viatge al món dels números de la mà de n'Azahar i de les locutores que l'acompanyen, Joana i Andrea!


21 comentaris:

 1. El que m'ha agradat de aquesta entrevista es que s'han presentat les dues i que expliquen moltes coses i l'hi preguntes moltes coses interessants.
  I el que no m'ha agradat massa es que parlen molt ràpid i a vegades no senten molt bé, podrien parlar una mica més lent.

  ResponElimina
 2. Bona entrevista, m'ha agradat la explicació de la convidada i les preguntes dels locutors han set sencilles però han estat bé.
  Ha quedat clar el que s'ha volgut expressar però milloraria algun detall com donar-li un toc d'originalitat, posar efectes sonors més adequats i reduïr-los durant l'entrevista perquè de vegades sobraven.
  Bona feina ;)

  ResponElimina
 3. Per començar allò que més m'ha agradat ha sigut l'estructura ja que estaba molt bé plantejada i la manera en que orneda les preguntes, no obstant aixó, allò que podria millorar es la música, és a dir, hi han parts on una determinada música no fa falta i/o no queda bé.

  ResponElimina
 4. L'entrevista esta bé. El que més m'ha agradat és que estava ben preparada i que té bona qualitat de só.
  Però des del meu punt de vista no són tan necessaris els efectes sonors i també estaria bé que l'entrevista fos més familiar amb l'entrevistat.
  Igualment esta prou bé.

  ResponElimina
 5. L'entrevista en general està molt bé, es nota una preparació prèvia de les preguntes i tot i ser bastant generals no es fa pesada en cap moment.
  Des del meu punt de vista no posaria tant d'efectes de so perquè distrau del verdaderament important que és l'entrevistada.
  Bona feina!

  ResponElimina
 6. en la meva opino crec que no a estat molt be ya que a agut molta musica i las locutoras les faltava llegir amb mes naturalidad i tenen que millorar el to

  ResponElimina
 7. El que més m'ha agradat a set que han presentat molt bé a la persona la qual entrevisten per si no saps qui és, el que crec que es pot majorar és la vocalització i fluïdesa del guió.

  ResponElimina
 8. M´ha agradat la presentación de Azahar i del seus estudis, però crec que a vegades parlen molt rapidament i no s´enten molt bé.

  ResponElimina
 9. M'ha paregut una bona entrevista on totes les preguntes eren bones, però el que no m'ha agradat molt ha sigut la música de fons que posaven en alguns moments, penso que sobrava, però en general ha estat bé.

  ResponElimina
 10. Estava be, pero cal millorar la produccio, (effects, musica..)

  ResponElimina
 11. en la meva opino crec que no a estat molt be ya que a agut molta musica i las locutoras les faltava llegir amb mes naturalidad i tenen que millorar el to.

  ResponElimina
 12. Coses a millorar:Es podria acursar el jingle i parlar tots una mica mes fort
  Coses que estan be:Introduccio de la persona entrevistada una bona recerca sobre la entrevistada i s'han informat personalment amb gent que la tractat,en aquet cas en Pep Toni

  ResponElimina
 13. El que més m'ha agradat a set que han presentat molt bé a la persona la qual entrevisten per si no saps qui és, el que crec que es pot majorar és la vocalització i fluïdesa del guió.

  ResponElimina
 14. Es molt divertit la presentació i té molta animació, parlen molt clar i s'entenen, poden millorar la vocalització a algunes parts de l'àudio.

  ResponElimina
 15. En mi opinión, la entrevista ha estado buena ya que era interesante, sobretodo la experiencia de Azahar Monge, porque ya que es una matemática y yo también quiero estudiar las matemáticas. Me ha gustado mucho la intro ya que ha sido muy original por parte de las chicas.
  Lo que no me ha gustado tanto es que deberían hablar un poco con mas naturalidad al momento de leer en algunos momentos. También me ha parecido buena la música que ponían de fondo pero creo que en algunos momentos sobraba.
  En general me ha gustado la entrevista menos las críticas que acabo de decir.
  Gracias.
  Lillium 4° ESO C

  ResponElimina
 16. La entrevista esta muy bien preparada, pero las entrevistadoras deberían hablar con más naturalidad y la música de fondo bajarla cuando las entrevistadoras hablan. Gracias, Sagitario 4° ESO C

  ResponElimina
 17. Estas palabras ofrecen la posibilidad de conocer la experiencia de una estudiante matemática, donde nos define muchos diferentes ámbitos. Entre los cuales destaca el hecho de desde cuando tenía previsto dedicarse a esto o el proyecto Erasmus que hizo que socializara más con otros países.
  Toda esta información está muy bien organizada, las preguntas formuladas son fáciles de comprender aunque la respuesta sea un tanto más compleja.
  Es una buena fuente de información sobretodo para los alumnos de la ESO ya que son los que poco a poco tienen que ir decidiéndose e ir tomando su propio camino.
  En aspecto contrario, opino que las voces son demasiado monótonas y algunos de los efectos añadidos muy exagerados. Es decir, que la diferencia entre lo hablado y los sonidos es mucha. Por lo cual la conversa podría estar en un tono un poco más animado y disminuir el golpe de cuando interviene la música para así conseguir que la entrevista sea más estable.
  En conclusión, la base del trabajo está muy bien hecha aunque haya algunos pequeños detalles que corregir. Espero que nuestras críticas os hagan llegar muy lejos!!
  Cuchiflú, 4º ESO C

  ResponElimina
 18. En la parte positiva, la información que expone este "I tu, què recerques?"  está bastante completa y puede ayudar a pensar sobre el futuro de muchos/as estudiantes. La música que se emplea es entretenida y está bien para empezar y finalizar la entrevista.

  Por otra parte, en la parte negativa, faltaba un poco más de énfasis y ánimo a la hora de hablar y resultaba muy monótono. Quizá sea por la timidez. Pero no os preocupéis, porque eso se mejora poco a poco.
  Aunque la música sea estupenda, los efectos de sonido parecen forzados. Se intenta dar un toque de comedia cuando el ambiente es serio. Tendría que mejorar el tono de la conversación para que todo se complementase mejor y así que no parezca tan puesto a la fuerza.

  Resumiendo, es un buen trabajo el que habéis hecho, aunque necesite mejorar en varios aspectos. Pero, como ya sabréis, todo se puede lograr si se pone esfuerzo y motivación. ¡Ánimo!

  Lepidóptera, 4 ESO C

  ResponElimina
 19. L'autor ha eliminat aquest comentari.

  ResponElimina
 20. Des del CEIP Can Guerxo, ens ha encantat escoltar la teva entrevista. Quina crack! Estem fent un treball de dones científiques, especialitzades en la branca de les matemàtiques i aquesta entrevista ens ha inspirat moltíssim.

  Moltíssimes gràcies i endavant!

  Una abraçada molt forta des de la classe de sisè.

  ResponElimina

¡Recuerda! Un comentario correcto incluye una crítica positiva y un aspecto a mejorar. Y aségurate que el comentario viene firmado con tu usuario de Google. ¡Gracias!